Video’s

Mijn YouTube-kanaal :
https://www.youtube.com/channel/UCvjJv6YphR8q0Som54AuP0w

Kaaisjouwers: Een lied over het werk en armoedige bestaan van de kaaisjouwers die vroeger de schepen aan de Waalkade in Nijmegen moesten laden en lossen.
Verdun 1916: Een lied over de slag bij Verdun in 1916, tevens een protest tegen oorlog in het algemeen. Geschreven na een bezoek aan de slagvelden van weleer in 2011.
Migranten Tekst/muziek: Hans Hamers m.m.v.: Isabelle Tilleman, zang Eric Roos, bas Marcel Grotens, nyckelharpa Opgenomen in de Stevenskerk, Nijmegen, tijdens de Kunstraffinaderij, 24 april 2016.
Kraanvogel Tekst/muziek: Hans Hamers On march 21, 2015, at the opening of an exhibition at the ‘Ontmoetingskerk’ in Nijmegen, the Netherlands, Hans Hamers performed his song ‘Kraanvogel’ (Crane), together with Eric Roos on bass and Ton van Nispen percussion.
Tattoo boy Tekst en muziek: Hans Hamers Recorded during a performance in the Sint-Jacobskapel in Nijmegen, february 24, 2018. Text and music: Hans Hamers. Performers: Hans Hamers: guitar and vocals Martien Nijkamp: bass guitar Ton van Nispen: percussion
Decembertijd Dit lied schreef ik begin december 2021, de kersttijd was flink op stoom. Soms zou je vergeten dat er nog meer op de wereld gebeurt dan je druk maken over het kopen van kerstbomen en aanverwante spullen en cadeaus. In dit lied wisselt de decembertijd af met een soms harde realiteit. Er zijn altijd vluchtelingen onderweg en die hebben geen tijd om na te denken over gebraden kalkoen, een moment van bezinning……
Heimwee (homesickness) Tekst en muziek: Hans Hamers
Heimwee bestaat in vele varianten en een aantal daarvan komen in dit lied terug. De clip is opgenomen tijdens een optreden bij de Dag van het Park, in het Limosparkje in Nijmegen, Nederland. Het was een tropische dag eind mei 2017. Marcel Grotens: nickelharpa en Martien Nijkamp: cajon.